Arts/Onderzoeker

Klinisch oncologisch onderzoek wordt steeds complexer. Zeker als het om multicenter-studies gaat. Wet- en regelgeving is complex, ziekenhuizen kennen ingewikkelde logistieke processen.

Het klinisch onderzoek verandert ook door meer persoonlijke behandelingen, kleinere trials en minder patiënten per trial. Dat vraagt om een goede, innovatieve onderzoekstructuur over de muren van het eigen ziekenhuis heen.

Dat legt een grote druk op u als arts/onderzoekers. In tegenstelling tot farmaceutische trials is er bij tumorspecifiek onderzoek weinig ondersteuning om het onderzoek goed te organiseren.

Vanuit de gezamenlijke wens van een aantal onderzoeksgroepen om deze knelpunten op te lossen, is het initiatief voor DORP (Dutch Oncology Research Platform) ontstaan.

Binnen DORP willen we de benodigde hulp organiseren en aanbieden. Daardoor hoeven problemen die nu bij iedere onderzoeksgroep spelen, niet meer door iedere groep afzonderlijk te worden opgelost. Dat scheelt energie, tijd en geld.

Zo kunnen alle aangesloten onderzoeksgroepen meer en betere trials doen en kunnen nieuwe kankerbehandelingen eerder beschikbaar komen voor patiënten.

Wat kan DORP voor u als arts/onderzoeker doen?

DORP biedt ondersteuning aan onderzoeksgroepen bij projectmanagement, monitoring, statistiek en het betrekken van patiënten.

Ondersteuning bij onderzoek aanvragen?

Heeft u een idee voor een onderzoek waarbij u ondersteuning van DORP kunt gebruiken? Dan kunt u een studie aanmelden via het aanmeldformulier.