Het DORP monitoring expert team, met daarin vertegenwoordiging van verschillende landelijke data-/trialcentra*, heeft kennis en ervaring gebundeld. Dat heeft geleid tot een aantal handleidingen en templates die gebruikt kunnen worden tijdens het monitoren van studies.

Met de Toolkit Monitoring maken we de monitoring activiteiten inzichtelijk voor onderzoekers. Wij denken dat de documenten ook voor data-/trialcentra aanvullende en relevante informatie kunnen bevatten. Hoe kan monitoring op afstand bijdragen aan de kwaliteit van de studie? Kun je het gebruiken gebruiken om on-site monitoring visites efficiënt en effectief in te plannen? Misschien heeft jouw trialbureau nog geen Investigator Site File Checklist, of is jullie Close-out Visit rapport aan herziening toe? Gebruik de ideeën die binnen ons expert team bij elkaar gebracht zijn.

*De datacentra van BOOG, Erasmus MC, HOVON, IKNL, NKI-AVL en RadboudMC waren betrokken bij het ontwikkelen van de DORP monitoring tools.

Heb je vragen of opmerkingen over de documenten of wil je een bewerkbare versie van het document ontvangen (Word of Excel), stuur dan een e-mail naar info@researchplatform-dorp.nl. Is er behoefte aan andere tools of documenten rondom monitoring (van investigator initiated oncologische studies), of kunnen wij je op een andere manier ondersteunen, doe dan een aanvraag via ons aanvraagformulier.