Op woensdag 28 september 2022 organiseert het Dutch Oncology Research Platform (DORP) i.s.m. het Radboud UMC wederom een Data Safety Monitoring Board (DSMB) training voor statistici en epidemiologen.

De training is bedoeld voor statistici en epidemiologen werkzaam in klinisch (oncologisch) onderzoek die (nog) weinig ervaring hebben in het werk als DSMB-lid en meer ervaring willen opdoen en/of meer willen leren over het werk en de rol van de statisticus/methodoloog in een DSMB. Er zal o.a. worden ingegaan op de rol en verantwoordelijkheden van een DSMB, voor welke trials een DSMB nodig is en de statistische beginselen van data monitoring in clinical trials.

Datum & Tijd

Woensdag 28 september 2022, 09:30 – 15:30 uur.

Locatie

IKNL Utrecht, Godebaldkwartier 419, 3511 DT Utrecht (loopafstand vanaf station Utrecht Centraal).

Docent

Prof. dr. Kit Roes, hoogleraar biostatistiek Radboud UMC Nijmegen.

Aanmelden

Wil je deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen o.v.v. je naam, functie en affiliatie naar info@researchplatform-dorp.nl. Deelnemen aan de training is gratis. Er is slechts plek voor 20 deelnemers, dus wees er snel bij!

Tot slot

Deze training past binnen de DORP doelstelling om het aantal onafhankelijke statistici/epidemiologen die zitting kunnen nemen in een DSMB te vergroten voor het (oncologisch) werkveld. Er is een DSMB-pool opgericht met statistici en epidemiologen die geraadpleegd kan worden wanneer een onderzoeker op zoek is naar een kandidaat voor zijn of haar DSMB (klik hier voor meer informatie). Deze training biedt deelnemers de mogelijkheid toe te treden tot deze pool. Hiermee hopen we de pool verder uit te breiden met meer geschikte kandidaten.

Recente berichten