Aan welke klinische studies zouden patiënten mee kunnen doen? Sinds begin juli is het mogelijk om op Onderzoekbijkanker.nl een regio-overzicht van trials in beeld te krijgen door een selectie van deelnemende ziekenhuizen te maken. Op deze manier kunnen medisch specialisten inzichtelijk maken voor welke trials hun patiënten in aanmerking komen en waar zij dan terecht kunnen.

Het is hiervoor van belang dat nieuwe studies worden aangemeld door onderzoekers en onderzoeksgroepen. DORP heeft de redactie van Onderzoekbijkanker.nl ondersteund in de samenwerking met onderzoeksgroepen, ziekenhuizen en patiëntenorganisaties om zoveel mogelijk trialinformatie voor patiënten beschikbaar te maken. Er is een stijgende lijn te zien in zowel de samenwerkingen als in de beschikbare informatie!

Sinds de lancering in juli van de nieuwe functionaliteit op Onderzoekbijkanker.nl zijn er 19 nieuwe studies aangemeld, een stijging van 63% ten opzichte van 7 studies in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal individuele gebruikers is gestegen met 32%, dit waren er in juli en augustus 1826 tegenover 1250 in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal bezoeken aan de website ging in dezelfde periodes omhoog van 1558 naar 2555, een stijging van 39%. Ook wordt er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een export van het trialoverzicht te maken.

De redactie heeft positieve reacties van gebruikers ontvangen:
– ‘Nuttige informatie.’
– ‘We gaan deze nieuwe functionaliteit delen met onze achterban.’
– ‘Mooi initiatief.’

Om de trialinformatie zo compleet mogelijk te maken, blijft het belangrijk dat studies worden aangemeld. Dit kan via Onderzoekbijkanker.nl.