Dinsdagmiddag 5 april 2022 heeft de DORP conferentie Ready to Connect plaatsgevonden; een live bijeenkomst om verbinding, samenwerking en kennisdeling te stimuleren. Dit zijn de drie kernwaarden waar DORP voor staat en die dienen als kapstok voor de ondersteuning binnen klinisch oncologisch onderzoek.

DORP blikt terug op een succesvolle middag met precies 100 aanmeldingen en ruim 80 aanwezigen. Spannend ook, omdat er gekozen was voor een fysieke bijeenkomst zonder hybride vorm. Het diverse programma bestond uit presentaties van samenwerkingspartners waaronder Zorgevaluatie en Gepast Gebruik, Ministerie van VWS, Health RI en Ontregel het Onderzoek. Binnen deze samenwerkingen vertegenwoordigt en versterkt DORP de stem van de onderzoeker. Binnenkort verschijnt er een inhoudelijke verslaglegging in het blad Oncologie Up-to-date.

Daarnaast veel dank aan de rondetafelgasten die vanuit verschillende perspectieven, zoals onderzoekers, patiëntvertegenwoordiging maar ook KWF als subsidieverstrekker, konden weergeven wat er nog nodig is binnen klinisch (oncologisch) onderzoek en wat de rol van DORP hierin zou kunnen zijn. DORP heeft dankzij de interactie met het aanwezige publiek goede ideeën opgedaan om de komende jaren op te pakken ter verbetering van de uitvoer van oncologisch onderzoek.

Het inhoudelijke deel van de middag werd afgesloten met een ‘word cloud’. Voor ons heeft deze middag geleid tot wat we wilden bereiken; de verbindingen tussen verschillende functies, de kennisdeling vanuit samenwerkingspartners en de samenwerkingen die we aan het eind van de middag onder het genot van een drankje en een hapje zagen ontstaan!

Als afsluiting kregen we in de dagen na de conferentie nog een berg aan positieve reacties. Kortom,

DORP CONNECTS!!

Klik hier voor een impressie van de middag. Voor vragen kun je contact opnemen met info@researchplatform-dorp.nl, of neem een kijkje op  www.researchplatform-dorp.nl en onze LinkedIn en Twitter.