Het opstarten en uitvoeren van multicenter trials wordt steeds complexer. Klinisch oncologisch onderzoek is steeds meer gericht op behandeling op maat voor groepen patiënten met specifieke kenmerken. Hierdoor worden de patiëntaantallen kleiner. Om het benodigde aantal patiënten voor een trial te includeren, is het noodzakelijk dat aan iedere trial veel ziekenhuizen deelnemen. Dit vraagt om een goede, innovatieve onderzoekstructuur over de muren van ziekenhuizen heen en een goede samenwerking tussen oncologische onderzoeksgroepen en ondersteunende afdelingen in ziekenhuizen.

Kennis en ervaring samenbrengen en delen

DORP biedt kosteloos hulp en ondersteuning aan artsen en onderzoekers tijdens de voorbereidende fase van een klinische studie. In deze fase is vaak nog geen ondersteuning betrokken, terwijl er wel al vragen zijn. Omdat juist de voorbereiding heel belangrijk is voor een goede studieopzet, biedt DORP ondersteuning aanvullend op de services die geboden worden door ondersteunende afdelingen in ziekenhuizen. Door onze samenwerkingen met diverse partijen hebben we toegang tot informatie, contacten en praktische tools en kunnen we onderzoekers op weg helpen door te verwijzen naar relevante informatiebronnen.

Oncologische onderzoeksgroepen

DORP ondersteunt kosteloos onderzoekers bij het opzetten en uitvoeren van onderzoeker geïnitieerd klinisch onderzoek. We kijken mee, adviseren waar nodig en denken mee met het identificeren en oplossen van knelpunten. Waar mogelijk en nuttig brengen wij onderzoekers in contact met anderen die eerder met eenzelfde uitdaging te maken hebben gehad. Ervaringen worden gedeeld via handleidingen, tools of een gesprek. We werken samen met diverse oncologische onderzoeksgroepen en waar gewenst, helpen we met het formeren van nieuwe onderzoeksgroepen.

Onze kracht ligt in het samenbrengen van kennis, het delen en verbinden. Naast individuele ondersteuning aan onderzoekers identificeert DORP overstijgende knelpunten, waardoor problemen die nu bij diverse onderzoeksgroepen spelen niet meer door iedere groep afzonderlijk opgelost hoeven te worden. Dat scheelt energie, tijd en geld. Hiervoor werken we samen met partijen die te vinden zijn op de pagina Samenwerkende partners.

Meer weten?

Meer weten over wat DORP voor u kan betekenen? Neem dan contact op via info@researchplatform-dorp.nl

Ondersteuning nodig?

Heeft u een idee voor een onderzoek waarbij u ondersteuning van DORP kunt gebruiken? Dan kunt u een studie aanmelden via het aanvraagformulier.